Survivalrun is een veelzijdige buitensport, die hardlopen combineert met hindernissen. Het is een uitdagende sport waarbij kracht, conditie, souplesse, techniek en doorzettingsvermogen belangrijk zijn. Want naast het lopen en de hindernissen speelt ook de ‘strijd tegen de elementen’ een belangrijke rol. Water, wind en temperatuur kosten extra kracht tijdens een survivalrun. En survivalrun gaat altijd door: zomer en winter (SBN, z.d.).

Onze trainingen zijn opgebouwd uit een stevige warming-up van ongeveer 15 minuten. Dit is nodig omdat je tijdens de trainingen veel verschillende spieren gebruikt en regelmatig echt aan de bak moet. Vervolgens komt er een stuk techniek training, of het herhalen van een oude techniek of het starten met een nieuwe techniek. Vervolgens wordt er een deel kracht/uithoudingsvermogen gedaan. Hindernissen worden daarbij afgewisseld met stukjes hardlopen. De laatste 10 minuten is het indien er nog tijd is, vrij bewegen. Ieder kan dan training waar hij of zij zin in heeft.

Voor de jeugd hebben wij diploma’s van de Survivalbond gekregen. een bronzen, zilveren en een gouden diploma. Hierop staan verschillende technieken en oefeningen die zij moeten laten zien om het diploma te halen. Een deel van de trainingen zal hier ook opgericht zijn.

Uiteraard is het leuk om een keer mee te doen aan een Survivalrun wedstrijd. Wij proberen daarom onze leden mee te laten doen om te ervaren hoe het is om een echte wedstrijd te lopen. Ook hierop zal met de deelnemers op getraind worden.

Wij delen onze training op dit moment nog in op leeftijd. Dat betekent een groep van 8 t/m 12 jaar, een groep van 13 t/m 17 jaar en de volwassenen vanaf 18 jaar oud. Indien de trainingsgroepen groter worden zullen de groepen ook nog ingedeeld worden op niveau zodat iedereen toekomt aan leren op haar of zijn niveau.